Tarihçe


Okulumuz 1.Kademesi Gözene Köyü İlkokulu olarak 1937-1938 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Okul binası olarak Ali BARSAK adlı vatandaşın evi kullanılmış, daha sonra burası yetersiz kalınca
Hacı YILMAZ'ın evi okul olarak kullanılmıştır.

1948 yılında şimdi köy içerisinde bulunan bina yer Hacı Mustafa PALANCI tarafından okul binası için bağışlanmıştır. Bina 1960 yılında yenilenmiş ve iki adet lojman eklenmiştir.Burası da yetersiz kalınca
1979 yılında okul binasının yanına iki derslik, bir idari oda ek yapılmıştır.

2. Kademe binası 1979-1980 öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Okul binası olarak Emir AYDIN'ın evi iki derslik ve bir idari bina olarak kullanılmıştır. Yeterli olmayınca köy ihtiyar heyeti 14/12/1988 tarihinde aldıkları 5 nolu karar ile Kur'an Kursu'na ait binada eğitim vermeye başlanmıştır.
Burası da yetersiz olunca, 1983 yılında İdris KORILMAZ'a ait köy girişindeki yer okul yapmak için satın alınmıştır. Alan Köy Hizmetleri'nin araçları ile düzeltilerek bina yapılmış ve 1988-1989 yılında faaliyete geçmiştir.

2009 yılı itibariyle köy girişine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 12 derslikli modern bina yapılmıştır.
Okulun ismi Mardin Dargeçit'te vatani görevini yaparken şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa KAYA'nın ismi verilerek éŞehit Mustafa Kaya İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir. Okulumuz 13 derslikli olup bu dersliklerden biri Bilişim Teknolojisi sınıfı, biri Fen ve Teknoloji Laboratuarı, biri kütüphane olarak kullanılmaktadır. Dersliklerden 1. kattaki beşi "Şehit Mustafa Kaya Ortaokulu" tarafından kullanılmaktadır. Okulumuz ayrıca bir adet çok amaçlı salona sahiptir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 8  kişi beğendi